Правилата на етикета във фитнеса

След като за първи път преминете прага на „фитнеса”, не само трябва да се запознаете с техниките на работа на симулаторите и да научите упражнения с гири и тежести. Също толкова важно е да знаете и спазвате неписаните правила за поведение при тренирането, за да бъдете приети в голямо и приятелско семейство на културизъм.

1. Когато влезете в съблекалнята, поздравете всички и когато си тръгнете, кажете сбогом. Няма значение, че все още знаете много малко хора, важно е, че всички сте ангажирани с една кауза, което означава, че сте ваши съюзници и в бъдеще сте истински приятели.

2. Не отвличайте вниманието на човека по време на упражнението. Ако искате да попитате „колко още остават подходи“ или „все още имаме нужда от гири“, изчакайте, докато той приключи серията.

3. Не „маркирайте“ територията. Ако ще направите упражнение на симулатора за половин час, не окачвайте кърпа върху нея или оставяйте бутилка вода, кажете, че е заета. Такива алчни братя няма да разберат.

4. Не съветвайте, ако не попитате. Разбира се, ако наистина виждате, че човек ще се излекува, си струва да го предупредите. В други случаи запазете мнението си до себе си, докато не получите лиценз за обучение.

лигандрол

5. Използвайте кърпа на пейката, на която тренирате. Не тренирайте голи от кръста нагоре, дори ако това не противоречи на правилата на клуба. Повярвайте ми, никой не е длъжен да ви гледа гол и изпотен докато тренира.

6. Чувствайте се свободни да помолите за помощ от инструктора. Той също присъства в залата, за да помогне на трениращите. И вие ще се възползвате само от такова сътрудничество.

7. Не е необходимо да наблюдавате момичетата, които изпълняват, да речем, клякане или огъване с грифа. Може би такава гледка радва окото, но не забравяйте, че сте във фитнес, а не в стриптийз клуб.

8. Не трябва да прескачате бара, с който някой работи. Това правило не важи за суеверието, а по-скоро е проява на уважение към трениращия.

9. Когато решите да поставите личен запис с максимално тегло, не забравяйте да помолите някой да ви осигури. В крайна сметка, вие все още не знаете своите способности и не искате този запис да е последният във вашата кариера, нали? Свържете се с треньора или някой от ветераните, те винаги ще ви помагат.

10. Не забравяйте, че културистите са много добри към постиженията си. Затова не бива да питате непознати хора в залата „на какъв курс си сега” или „какво сте използвали, за да станете толкова здрави?”. Ще дойде време и тайните на професионалистите пред вас ще се разкрият.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − thirteen =