Как да развием бърза реакция и скорост

Скоростта на реакцията е времето, което преминава от момента на действие на външен стимул към реакцията на тялото към него. Бързият отговор е знак за добър спортист. И е необходимо (реакция) не само да се поставят записи, но и да се избегнат наранявания. Всъщност, за да се предпазят колкото се може повече на улицата и у дома, всеки трябва да реагира бързо, за да се държи правилно в критична ситуация, която застрашава здравето или живота.

В допълнение към силата, издръжливостта и мобилността, скоростта се отнася до (основните) характеристики на общата физическа годност или реакция. Човек се ражда с определен дар на скоростта на реакция и скоростта на движение, като и двете характеристики могат да бъдат подобрени чрез трениране. Има няколко начина да се научите да реагирате по-бързо и да развивате скорост. Ще говорим за тях в тази статия.

Начини за развитие на скоростта и скоростта на реакцията

Може да звучи странно, но компютърните игри са способни да подобрят скоростта на проста и сложна реакция, да развият мобилността на нервните процеси, логиката на мисленето, вниманието и паметта. Забележка: Не се препоръчва прекомерното използване на този метод. Не забравяйте – всичко е добре, ако е в умерени граници.
Различни позиции.
Най-добре е, ако се използват различни първоначални позиции, дори когато седите, лежите с лицето надолу или нагоре, като стопът се намира в обратната посока на движение. Упражнението се изпълнява по сигнал, в група, или поотделно, но винаги за известно време. Дозировка: препоръчва се да се изпълняват на къси разстояния, 10-20 метра, 5-6 поредни, след 1-2 минути почивка, повторете същия брой писти. За една тренировка трябва да изпълните 3-4 серии от състезания.

лигандрол

Работещи с максимална скорост 30-60 метра. Препоръчваме 3-4 теста в един комплект, за тренировка можете да направите 3-4 пътеки. Почивайте между упражненията, за да възстановите дишането.
Работещи при максимална скорост с движение. Разстоянието е 10-30 метра. Упражнението се извършва по сигнала. Дозировка, като предишното упражнение.
Бързо преминаване по неравен терен. Ако има насаждение в близост, или път с чести изкачвания и спускания – бърз ход с препятствия, до 20 секунди, последван от ходене за 1-2 минути. Направете 3-4 серии. Не забравяйте за мерките за сигурност!

Разхождайки се встрани .
Необходимо е да се движите наляво и надясно, напред и назад за няколко минути. По време на тренировката трябва да изпълните няколко пълни „кръга“ с продължителност 1-2 минути.
Движение на четири крака, с максимална скорост. Препоръчително е да се изпълнявате в конкурентна форма, със съотборници.

– Бори се със сянката си.

Това е дуел с въображаем съперник, с единични и серийни удари с максимална скорост, комбиниран с измамнически маневри и движещи се около ринга по време на кръга, последван от 1-2 минутна почивка. За тренировка се изпълняват 3-4 такива кръга.
Ритмични движения на двете длани на ръцете сгънати заедно с максималната честота. Движение по произволна пътека с голяма амплитуда. Изпълнете няколко серии от 5-10 секунди.

Скачащо въже с двойно и по-голямо превъртане. Комбинира се с високоскоростно скачащо въже.
Скачащо въже, завъртяно от двама партньори, с постоянно ускорение за 5-6 минути.

И още много друго, хвърляне на топка,изкачване по стълби, скачане от място, хвърляне на топка за тенис от място, с лява и дясна ръка. Всички тези упражения, които ви описахме, можете да ги правите, и след време ще забележите как скоростната ви реакция за всичко ще се подобри. А и всички упражнения, ще дадат отражение на тренировките ви във фитнеса.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four − 1 =