Как да не се откажете от тренировката

Според статистиката около 50% от хората, които идват на фитнес, напускат тази дейност след шест месеца, а понякога и по-рано. Спомнете си колко непознати лица, „мигащи в залата“, изчезват на следващия ден и никога не се връщат. Психолозите интервюираха такива губещи и стигнаха до извода, че всички започнаха да ходят на фитнес от началото на седмицата / месец / година, но нещо се обърка. И конкретно, нямаше достатъчно сила на волята. Според изследователите опитът за промяна на живота от понеделник е типичен за хора със слаба воля. Глупаво е да мислите, че първото число на календара ще направи вашата воля по-силна. Следователно, така че слабата воля да не ви заблуди с мощно и здраво тяло, психолозите предлагат, преди да започнете „нов живот“, да се предприемат три стъпки, които със сигурност ще ви принудят да запазите комуникацията си за себе си.

1. Трябва да сте редовни!

Още от първите дни започнете да тренирате според програма, която предвижда редовни упражнения. Редовността ще може да формира нов навик у вас, който ще ви помогне да се приспособите към промените в графика си и ще ви помогне психологически да се приспособите към работа. Както се казва, навикът е второ естество. Много е добре, ако ходенето на фитнес за вас скоро ще стане толкова неразделна част от живота ви, колкото миенето на зъбите сутрин.

лигандрол

2. Намерете си компания за фитнеса!

Намерете приятел, който също като вас иска да тренира, но не може да дръпне пътуване до салона от дълга кутия. Борбата за рекорди в компанията на приятели е много по-лесна. Плюс на тази точка е, че спортистите ще имат състезателен дух – допълнителен допинг в тренировките, който ви позволява да изтръгнете всичко от тялото си. И е много по-забавно и удобно да участвате в компанията на приятели, което ще повлияе благоприятно на емоционалното ви състояние.

3. Нека всички знаят!

Кажете на възможно най-много свои приятели, че започвате систематични тренировки и нищо няма да ви спре. Когато намеренията ни станат публични, ние подсъзнателно се опитваме да свържем всички възможни ресурси за постигане на целта – в края на краищата никой не иска да удари лицето в мръсотията и дори пред нашите приятели. Следователно подобна стъпка ще ви подтикне да изпълните обещанията си и ще покажете на всички истинското си лице като победител. Стиснете волята си в юмрук и направете първите стъпки, за да срещнете върховите постижения!

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one + 12 =