Как правилно да тренираме ръцете си?

Какво представлява силна ръка
Силата на захвата ни се формира поради общата активност на мускулите на ръката и предмишницата. Ако стиснете нещо в ръката си, ще видите кои мускули се напрягат в този момент. Вземете чаша в ръка и опитайте леко да я стиснете – обърнете внимание, че не само ръката е напрегната, но и мускулите от китката до лакътя – предмишницата. Това означава, че за развитието на нашите ръце, за тяхното укрепване е необходимо целенасочено да правим упражнения върху всички тези мускули. Само стискането на разширителя на пръстена тук не е достатъчно. И колкото по-всеобхватен е подходът за решаване на този въпрос, толкова по-добър резултат ще получите. Представете си, че се хващате за носа. Ще тренираме!

Упражнения за развитие

Не се притеснявайте как да изпомпвате ръцете си у дома – у дома е доста удобно да направите това. Упражненията за ръце и ръце не изискват специални симулатори. Ако посещавате фитнеса – добре, но без него е напълно възможно да се направи в тази ситуация.

лигандрол

Стискане и отпускане на дланта
Първото и просто упражнение, което се изпълнява, включително като рехабилитация след сериозни наранявания, свързани с разкъсване на мускули и нерви, е обичайното стискане на ръка в юмрук.

Извършва се по този начин: във всяко положение (стоене, седене, лежане) стиснете юмруците колкото е възможно повече. Задръжте напрежението за 5-7 секунди. Отпуснете дланта си, опитвайки се да изправите пръстите си колкото е възможно повече. Няма да повярвате, но това упражнение е трудно за някои. След сложни операции човек се научава отново да движи пръстите си. Именно с такива упражнения започва рехабилитацията. Ако ръцете ви са напълно здрави и не сте получили наранявания, работете с карпалния разширител. На първия етап можете да използвате гумен пръстен и след това да преминете към пружинен метален.

Различните видове разширители ви позволяват да изпълнявате точкови упражнения за ръцете. Изберете разширител по ваш вкус – има кръгъл пръстен, V-образна форма, с изместен център на тежестта, различни топки, с динамометър. Последният вариант представлява интерес, тъй като можете да наблюдавате растежа на силата на сцепление. Това е най-лесният вариант да правите упражнения с ръце у дома.

За да изпомпвате китките, трябва систематично да висите на хоризонталната лента за 60–90 секунди. Това е полезно и за гръбначния стълб – той се разтяга, поради което компресивният ефект върху корените на гръбначния мозък намалява. Опитайте да висите така всеки друг ден или всеки ден. Между другото, ако окачите кърпа на хоризонталната лента, вземете я с две ръце и тренирайте виса в това положение, можете да изпомпвате четката още по-добре. Тази техника се използва от борците, тъй като хващането е много важно за тях. Тегли и други упражнения.Тези, които ходят на фитнес и тренират без атлетични ръкавици, имат мазоли на ръцете си. По уважителна причина това всичко се случва – ръцете получават мощен товар. Ръцете получават най-голямото натоварване от упражнения като свиване и вдигане. Особено последното упражнение, когато се прави с прилични тежести, значително засилва сцеплението.

Укрепване на пръстите
Случва се сцеплението като цяло да е добро, а пръстите да са слаби и тънки. Въпросът е как да изпомпвате пръстите си. Ако обърнете внимание на анатомията на пръстите, ще видите, че на практика няма мускули, а само сухожилия. Следователно е малко вероятно пръстите ви да станат по-дебели (а това не е необходимо), тъй като сухожилията растат много бавно и неохотно. Основните мускули са концентрирани върху дланта и между палеца и показалеца. Тук те растат добре, което прави дланта ви по-впечатляваща.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ten − one =